Lista mea de bloguri

Lista mea de bloguri

miercuri, 3 decembrie 2014

Copiii așteaptă și iubesc să se reconecteze cu părinții

Terapia Yoga Family este un mod superb pentru copiii și părinții sau tutorii lor, de a-și întări relația și înțelegerea reciprocă.
   
Timp cu familia
Alergăm toată ziua prin jur aiurea, luăm copiii de la școală, facem naveta, suntem prinși de lucru toată ziua. Când ajungem acasă, avem o casă de organizat, facturi de plătit, cina de gătitt. Iar copiii noaștri sunt la fel de ocupați, au școală până după masa la ore târzii apoi teme și alte activități extracuriculare. Tot timpul este o goană, nu există timp destul pentru a trăi pur și simplu.

Suntem numiți Ființe Umane, dar am deveniți Executanți Umani și ne împingem constang copiii să devină și ei la fel. Noi cu toții, părinți și copii avem nevoie să respirăm și să ne întindem, avem nevoie de timp pentru a interacționa și a fi împreună.

Viteza vieții și stresul care decurge din asta, atât pentru adulți cât și pentru copii, cu această viteză crescândă este o forță ce provoacă dizarmonie și diviziune în familie. Facem atât de multe lucruri în decursul zilei, dar omitem esența. Supraviețuim, trecem prin zi dar prosperăm noi ore ca și families au ca și oameni?

Pentru a menține relațiile sănătoase, e necesar să manifestăm grijă, atenție incluzând acele calități special pe care noi ca și părinți le avem față de copiii nostril. Cam asta este tot ceea ce tratează Family Yoga. Este despre a-ți oferi timp pentru a fi împreună, pentru atingeri, deschidere și pentru luarea la cunoștință despre nevoile celui de lângă tine și pentru a privy ( nu la TV) ci în ochii celuilalt.

Yoga Family oferă toate instrumentele necesare pentru a ne reconcta și pentru a fi prezenți în totalitate lângă celălalt. În timp ce facem yoga împreună, ne eliberăm de tensiune și găsim noi căi de comunicare, de a ne juca și a ne distra împreună.

Cum putem face transforma yoga noastră regulată în Yoga Family?

Conectează-te cu colegul de saltea unul față de celălalt sau fă un cerc cu toate muchiile saltelelor atingându-se dacă sunteți o familie mai mare. Decuplați-vă telefoanele moile și puneți muzică distractivă.

Țineți-vă de mână și începeți cu câteva respirații agânci, în timp ce vă uitați unii în ochii celuilalt și decideți-vă că acum este timpul să fiți împreună.

Puteți urma acest plan simplu de oră

Încălzirea – urmează-mi trupul. Cei mai experimentați yogini încep și conduc pe fiecare pn Salutul Soarelui și alte mișcări pentru ca și ceilalți membrii ai familiei să îi poată imita. Nu vorbim deloc, sunt excluse total discuțiile. Toți urmează mișcările liderului în liniște. Unul câte unul, toți membri familiei devin prin rotație lideri pentru câteva minute.

Posturile Yoga – Conectarea. Fiecare din membrii familiei alege trei din posturile lor  favorite pentru  ca ceilalți să se conecteze fiecare cu această postură. Explorăm în grup sau în perechi metode diferite de a executa această postură  împreună . Ne putem tine de mâini, să facem postura unul în fața altuia sau în spate în spate, lateral sau chiar unul deasupra celuilalt.
Singura regulă când inventăm posturi noi este ca în mod necesar fiecare dintre participanți să se simtă bine. Inspirăm adânc cel puțin de trei ori în fiecare postură pe care o facem .

Respirația – Forme de respirație.
Șezând, o persoană ghidează pe celelalte persoane cum să respire, rugând să urmeze mișcările mâinii sale atunci când el expiră /inspiră. Când își ridică în sus, încet, asta înseamnă inspirație, când își mișcă mâinile pe orizontală, înseamnă să mențină respirația și când își mișcă mâinile în jos, înseamnă să expire. Liderul poate să traseze în acest fel un pătrat imaginar cu mâna sa, să îi facă pe membri familiei să inspire, să își țină respirația și să expire într-un mod ritmic.


Relaxarea – Șarpele Anaconda
Toată lumea ( cu excepția primei persoane) să stea cu capul pe burta la membrul de familie  dinaintea lui.  Inspirăm profund și simțim cum ridicăm și coborâm capul persoanei ce stă pe burta persoanei atunci când respirăm. Ne închidem ochii și ascultăm și simțim cum respirația se mișcă precum valurile, ajutându-ne să aprofundăm relaxarea.

Nu vă grăbiți să vă ridicați, terminați ora cu multe îmbrățisări și pupicuri…
Savurați!

Traducere din Gopala Amir Yaffa, Fondator Rainbow Kids Yoga


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu