Lista mea de bloguri

Lista mea de bloguri

vineri, 1 mai 2015

Din activitățile lunii aprilie 2015


Bine vă regăsesc dragi prieteni co-creatori!

Luna aprilie a fost foarte foarte bogată în activități. Iată câteva idei și imagini conspectate, sper să vă inspire..

Am început lecțiile yoga distractivă pentru copii și privat.
Vi-i prezint pe cei doi frățiori Marcu și Matei cum se împrieteniesc cu posturile yoga. Îmi sunt tare dragi pentru entuziasmul lor. Grupa Peștișorii de la "Trenulețul Veseliei" au indrăgit un cântecel de copii din #India cu care am deschis clasa pentru jocul - dans de încălzire. Vi-l dedicăm și vouă pentru bună dispoziție si dans 

heart emoticonhttps://www.youtube.com/watch?v=UibyK03Tpg0 — atGradinita Trenuletul Veseliei.
In săptămâna de sărbători, am făcut următorul exercițiu de înnoire: 

"Stai în Postura Copilului, cu mâinile de-a lungul corpului, în forma unui ou... imaginează-ți că ești cel mai frumos Ou Pictat de Paști...Acum încearcă să te miști foooarte încet, întinzi mâinile înainte și
 încerci să ieși din propria carapace...

Luați câteva momente să vă conectați la respiratie. Coaja reprezintă ceea ce încerci să fi pentru alte persoane, uitând că ceea ce e înăuntru contează cel mai mult...
Bucură-te de Înăuntrul tău Etern! 

În Săptămâna Altfel, copiii din clasa întâi de la Școala Onisifor Ghibu au făcut prima lor călătorie în Țara Yoga. M-am bucurat să mă conectez cu entuziasmul lor în descoperirea primelor posturi precum Floarea, Steluța, Leul, Delfinul, Broasca, Copacul etc., însoțiți de povestea lui Rilă, Iepurilă.
 Mulțumesc mult părinților și învățătoarei Camelia și prietenei Ioana Bădocan, că ne-a pus în legătură! #ScoalaAltfel 


Am serbat un Paște vesel și colorat în nuanțele și Postrua Curcubeului!


În Săptămâna Mare, împreună cu "Peștișorii" de la Grădinița Trenuletul Veseliei, am introdus jocul de posturi yoga extrase din Oul Magic pregătit de Rilă.


Pe 16 aprilie, a fost vreme foarte caldă, așa că am profitat de posturla Sfinxului pentru a alfa care sunt activitățile îndrăgite ale copiilor când e vreme bună:

- "Ce îți place să faci afară, când este soare?
- Mie îmi place să mă joc în nisip, pe plajă, la mare. Mie îmi place să mă dau cu bicicleta. Eu prefer să înot în piscină. Îmi place să sar pe trambulină."
 — atGradinita Alle Kinder.


Atelierul demonstrativ DEMO de yoga la copii de la HIPERICA CORA din luna aprilie, s-a desfășurat pe 18 aprilie și are ca scop informarea părinților și a copiilor despre cum se desfășoară astfel de clase de mișcare care au rol de a familiariza copiii cu respirația, posturile yoga și jocurile de conectare. 
Bucurie mare! 21 aprilie, rămâne o zi mare la Cluj. 70 de copii cu vârsta între 6-8 ani au luat primul contact cu #yogakids în săptămâna #ȘcoalaAltfel. Recunoștință  Cerului & Felicitări pentru deschidere!
 — Scoala Elf.

Multumiri NM Integrative pentru acest proiect frumos!

Proiectul "Mens Sana in Corpore Sano" a coincis cu sărbătorirea Zilei Pământului în cadrul Săptămânii#Altfel. Iubitori ai naturii, copiii din clasa  Pregătitoare, clasa I-a si clasa a II-a, au făcut pași entuziaști spre Țara Yoga. Mulțumesc mult conducerii Școlii Elf, doamenelor invatoare, părinților și copiilor pentru momentele unice împărtășite, vă port în inimă!♥ 

Cu clasa I-a, Înv. Ioana Iovănaș

Clasa a II-a, Înv.Clitan Liliana


Cu Clasa Pregătitoare, Înv. Laura Pamfiloiu Am serbat Ziua Pământului prin activități prietoase de ecologie și cu drăguții frați Marcu și Matei. 


De Ziua Pământului la #yogakids:
Am înotat ca un "Pește" în apele curate ale Planetei Albastre...
Am pedalat la "Bicicletă" pentru a reduce poluarea....
Am învățat să RESPIRĂM aer ...curat de la "Munte"
Am condus "Tractorul" ca un fermier în grădina lui fără chimicale...
Am plantat "Flori & Copaci", le-am udat cu "Stropitoarea" pentru ca Mama Pământ să rămână verde și fericită....

Draga Mamă Pământ.. îți mulțumim că ne oferi bunățăți. Noi îți mulțumim muuult!

✣... ✣... ✣... ✣...•°*”˜˜”*°•.¸☆ ★ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
♪ღ♪*•.¸¸¸.•*¨¨*•.¸¸¸.•*•♪ღ♪¸.•*¨¨*•.¸¸¸.•*•♪ღ♪•* ☆-~*♡*~-☆_/|\_


Culoare, mișcare, respirație, întindere, joc și fantezie într-o doză de iubire împărtășită la un spațiu nou de joacă descoperit azi la #yogafamily. Mulțumesc Camelia, Sasha, Bianca, Dona și Raisa heart emoticon — with Camelia Vancea at Crystal Kids Preschool .


Aveți un cerc precum cel din imagine? Jocul din 27 aprilie, i-a provocat pe prichindei să treacă prin el fără ca să le fie permis să deschidă mânuțele. Chiar și cei care au vrut să renunțe, au reușit! Bravo, copii! heart emoticon — at Gradinita Trenuletul Veseliei.


La inspiratia unei super mamici, am ales ca tema a săptămânii  fructele si legumele. Tema se numeste"Fructele iubesc copiii, copiii iubesc fructele" si vine să educe copiii despre importanța unei alimentatii sanatose, a fructelor si legumelor, ca fiind cea mai importantă în alimentația noastră. Într-un mod jucăuș, ne -am mișcat și am dezvoltat alegeri conștient sănătoase. 

La Gradinita Alle Kinder le-au plăcut mult stafidele servite din final...Mere, portocale, banane, stafide, nuci, tort cu fructe ...transpuse prin ghicitori în asane, #educatieholisticăpentru corp și minte wink emoticon
Dansul Fructelor a fost în deschidere, am făcut "Bolul" cu salata de fructe preferată a fiecăruia wink emoticon Mersul cu nuci pe firul de sârmă, a fost o provocare mai ales cu ochii închiși...am făcut "Clătite" cu fructe, am cântat "La Mulți Ani" Gabrielei de ziua ei și i-am construit "Tort" cu fructe...cu heart emoticon și lumina ...unei "Lumânări" 


Câteodată cuvintele sunt prea puține pentru a vă spune ce mult iubesc această activitate, educația, copiii și apreciez toți educatorii și părinții prezenți și deschiși. 

Îmbrățișări jucăușe de pace și bucurie, 
să ne vedem la cât mai frumoase activități pentru ca Planeta să râdă de fericire!


Love and Joy, 
Daniela 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu